EAST GRINSTEAD, ENGLAND

EN MONUMENTAL IAS-FEJRING MARKERER EN UFORGLEMMELIG ÆRA MED GLOBAL HUMANITÆR INDFLYDELSE

3. NOVEMBER 2023

Medlemmer af den Internationale Forening af Scientologister (IAS), der repræsenterer 90 nationer, samledes i East Grinstead i det sydlige England, til en weekendlang fejring, der hædrede fire historiske år med engagement, beslutsomhed og bedrifter.

Det var en fejring som ingen anden i IAS’s historie.

Time efter time dansede forlygterne ned ad de hækkefyldte veje i West Sussex, da tusinder af Scientologister fra alle verdenshjørner begav sig til L. Ron Hubbards legendariske hjem i Storbritannien – Saint Hill. Den tidløse stemning fra Great Highland Bagpipes og et trommekorps steg op ad slottets tårne og over de bølgende bakker og bød de elegant klædte gæster velkommen. Sådan markeredes begyndelsen på den længe ventede jubilæumsweekend for IAS.

”Traditionen tro vil vi i aften gennemgå alt det, der fulgte fra vores IAS-løfte til menneskeheden, og i den grad betydningen af Fuldt Ansvar,” begyndte Miscavige.

De samledes fra hele Storbritannien, Europa, USA og så langt væk som Afrika og Asien, og den forventningsfulde menneskemængde gik på den røde løber ind i det udsøgte store telt. Da scenen kom frem i lyset, hvilket var tegnet på begyndelsen af åbningseventen, gjorde David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, sin entré til et tordnende stående bifald – et af historisk varighed.

”Traditionen tro vil vi i aften gennemgå alt det, der fulgte fra vores IAS-løfte til menneskeheden, og i den grad betydningen af Fuldt Ansvar,” begyndte Miscavige. Det løfte, der blev underskrevet på Saint Hill i 1984 af Miscavige og nogle modige få, markerede tilblivelsen af IAS og dens vedvarende formål om at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og Scientologister for at opnå Scientologys mål.

”Så ja, aftenens præsentation vil omfatte episke bedrifter: fra globale redningsaktioner for undertrykte befolkninger til Frivillige Hjælpere for ubetinget hjælp. Ved at følge den selvsamme ligning vil vi også møde årets IAS Frihedsmedaljevindere, og således dem der er indbegrebet af ’ubetinget engagement’. Og til sidst vil I også se, ikke en, ikke to, ikke tre, men faktisk fire nye Ideelle faciliteter. Når I har set dem alle, vil det have taget pusten fra jer!”

Og således, på tværs af en fascinerende tre timers fejring, præsenterede Miscavige de imponerende højdepunkter fra hele IAS, der blev bragt til veje på tværs af alle længde- og breddegrader i de sidste fire år.

IAS LEVERER OVER HELE VERDEN

Scientologys Grundlægger L. Ron Hubbard skrev: ”Folk levede i et system hvor alt var korrekt, og tingene lykkedes kun, så længe der ikke var noget, der gik galt.” En skønne dag går det så galt.” Således begyndte Miscavige, da han beskrev, hvordan IAS besvarede opfordringen under den globale krise.

Først med en Frivillig Hjælper-styrke, der er større end nogensinde før i historien, og som leverer 9 millioner timers personlig hjælp mellem 2020 og 2023.

Dernæst, med Kirken der gav hjælp i æteren og online, kom efterspørgslen efter løsninger. Kirken svarede med uddeling af 45 millioner humanitære materialer.

Hvorefter der strømmede taknemmelighed ind fra grupper som US Federal Emergency Management Agency, Canadas underhus, den Afrikanske Union og fra alle andre steder i verden, og derved skabte partnerskaber fra alle sektorer og samfundslag: Omkring 29.000 nye partnerskaber på bare de sidste fire år.

Mens folk, der ledte efter svar, fandt dem på Scientology Network, med mere end 20 millioner nye seere, der stillede ind.

Hvad angår IAS’s opfyldelse af sit løfte om at beskytte Scientology religionen og dens medlemmer verden over, fortalte Miscavige om en endeløs parade af religiøse anerkendelser, selv under nylige nedlukninger og restriktioner:

 • I 2022 gav den centralamerikanske nation Panama fuld religiøs anerkendelse til Scientology Kirken som en religion med skattefritagelse;
 • I 2022, Holland, ”porten til Europa”, gav status som almennyttig og derved fuld religiøs anerkendelse til Scientology Kirken,
 • Og i 2023, ved kildepunktet til filosofi, præsenterede den græske nation en kirkerumstilladelse, der officielt anerkendte Scientology som en religion.
 • REFORMERING AF PSYKISK SUNDHED

  Turen af IAS-bedrifter fortsatte med Citizens Commission on Human Rights (CCHR), der kulminerede i en historie om utrættelig udholdenhed og en skelsættende sejr. Stedet var de Forenede Nationers europæiske hovedkvarter i Genève, Schweiz. Den skelsættende sejr var resultatet af årtiers arbejde af CCHR. Efter rapportering om psykiatriske overgreb år efter år i samlet set 18 lande, modtog CCHR en formel invitation til en første FN konsultation om menneskerettigheder i psykisk sundhed nogensinde. CCHR præsenterede ekspertudsagn for heftigt at kræve et forbud mod ”tvang og frihedsberøvelse inden for psykisk sundhed”. Da FN’s højkommissærs kontor stillede mandatet for psykisk sundhed for FN’s Menneskerettighedsråd, bebudede resultatet en stor ændring inden for området psykisk sundhed. Rådets endelige rapport og ledsagende fælles WHO-implementeringsretningslinjer, der begge angiver CCHR’s bidrag, siger officielt ifølge FN-dekret:

 • ”Tvang og tvangsbehandling er forældede, ineffektive og uforenelige med menneskerettighederne.”
 • ”Alle nationer bør annullere tvungen institutionalisering.”
 • ”Alle nationer bør stoppe tvangsbehandling.”
 • ”Det er forbudt at oprette nye psykiatriske hospitaler.”
 • GLOBAL HUMANITÆR MISSION

  For at sætte videre gang i publikum med dens verdensomspændende gennemgang af kirkens humanitære mission, bragte Miscavige fokus på IAS-sponserede uddannelsesinitiativer, der er i brug overalt: United for Menneskerettigheder for at gøre Verdenserklæringen om Menneskerettighederne til en kendsgerning i alle lande; Vejen til lykke for at genoprette værdighed og ære for menneskeheden gennem moralbegreber baseret på sund fornuft; og Stoffri Verden for at vende tendensen med stofmisbrug for en generation med Sandheden om Stoffer. Som blot et uddrag af bedrifter, der blev opnået fra 2020 til 2023:

 • I El Salvador, hvor United for Menneskerettigheder inspirerede til et løfte om obligatorisk undervisning i menneskerettigheder; i Sydkorea, hvor de indgik partnerskab med verdens mest fremtrædende menneskerettighedsforkæmpere ved Verdenstopmødet for Nobels Fredspris-modtagere; og til sidst, ved de Forenede Nationer i New York, hvor dignitarer og delegerede støttede en hasteerklæring til verdens regeringer på vegne af menneskerettigheder gennem uddannelse.
 • I Brasilien, hvor en spejderleder integrerede Vejen til lykke i spejderpensummet, idet hans tropper tjente duelighedstegn i hver af bogens 21 leveregler. Til sidst eksporterede spejderlederen programmet til spejdertropperne i 17 brasilianske delstater og derefter til 15 andre lande – fra Angola til Egypten og fra Portugal til Bangladesh.
 • I USA, hvor NFL-legenden Marshall Faulk opdagede Sandheden om stoffer-uddannelseskampagnen for de unge og meldte sig som national talsmand for Stiftelsen for en Stoffri Verden. Hall of Fame-medlemmet bringer kampagnen til unge over hele landet for at hjælpe med at holde dem væk fra stoffer. Hans budskab: ”Hej, jeg forsøger ikke at fortælle dig, hvad du skal gøre. Jeg prøver bare at uddanne dig, så du ved, hvad du skal gøre.” Faulk bragte også kampagnen til Super Bowl, idet han spredte budskabet med massiv distribution og i æteren over alle medierne i Miami (2020), Los Angeles (2022) og Phoenix (2023), idet han oplyste 88 millioner amerikanere om Sandheden om stoffer.
 • I løbet af de sidste fire år har IAS-sponserede humanitære initiativer nået adskillige milepæle:

 • uddannet mere end 40 millioner i deres umistelige rettigheder, som er beskrevet i Verdenserklæringen om menneskerettighederne;
 • frembragt en moralsk genopblomstring med Vejen til lykke nu i hænderne på 139 millioner på 118 sprog;
 • fremmet en bevægelse for Sandheden om stoffer med udbredelsen af i alt 150 millioner hæfter verden over; og
 • alt i alt, gennem IAS-sponserede kampagner opløfter de mere end 300 millioner mennesker på tværs af hele menneskeheden.
 • UROKKELIG HJÆLP FRA FRIVILLIGE HJÆLPERE

  Miscavige vendte dernæst spotlyset på Kirkens internationale frivillige styrke, Scientology Frivillige Hjælpere. Gruppen imødekom opfordringen ved alle større naturkatastrofer i de sidste fire år – i kølvandet på et ødelæggende jordskælv i Kashmir, tyfoner i Japan, katastrofale brande i Australien, oversvømmelser i Indonesien, et vulkanudbrud på St. Vincent, monsuner i Pakistan og orkaner på Floridas sydvestlige kyst. Alt i alt gav Frivillige Hjælpere hjælp på frontlinjen ved 45 katastrofesteder i 20 lande.

  Miscavige fulgte op med en episk beretning om bedrifter i navnet på den større mission for de Frivillige Hjælpere – at opløfte individer med teknologien for livet, der er indeholdt i Håndbog i Scientology. Det er historien om Sydafrika, hvor Kirken styrkede praktisk taget hver søjle i det sydafrikanske samfund – beredskab, lærerne, religiøse ledere og de kommunale, provinsielle og nationale embedsmænd. Alt i alt har Kirken færdiguddannet mere end 22.000 nye Scientology Frivillige Hjælpere, der nu tjener lokalsamfund over hele landet.

  Som en afsluttende udtalelse om Frivillige Hjælpere annoncerede Miscavige den kommende tv-premiere på Operation: Gør noget ved det, en dokumentarfilm i spillefilmslængde, der fortæller Kirkens historie om menneskehed, håb og hjælp i global respons på pandemien. Programmet kommer i æteren på Scientology Network 5. december, International frivillig dag.

  ANERKENDELSE AF EKSEMPLARISK BEDRIFT

  Miscavige fremhævede aftenen ved at tildele den fremtrædende IAS Frihedsmedalje, der anerkendte Scientologister for ekstraordinært humanitært engagement. For første gang nogensinde er hver eneste af medaljemodtagerne Ny OT VIII.

 • Yuzuru Ogura, Tokyo, Japan: I et land hvor psykiatere skjulte deres forbrydelser bag ordsproget: ”Se intet ondt, hør intet ondt, og tal intet ondt,” brød Yuzuru Ogura stilheden og afslørede deres hemmeligheder. Han afslørede svindelnummeret med ”polyfarma” – den psykiatriske praksis med overmedicinering af psykofarmaka, der alt for ofte fører til selvmord. Yuzuru sørgede for alvorlige straffe mod psykiatere, der overordinerer, og i sidste ende hjalp han med at reducere antallet af selvmord i hele landet med hele 34 procent. Senere afslørede Yuzuru kriminelle overgreb på psykiatriske hospitaler, hvor han påberåbte sig love, der beskytter patienter og whistleblowere og garanterer, at psykiatriske overgreb altid vil blive set, hørt og talt om i Japan.
 • Salomon og Lucy Dabbah fra Mexico City, Mexico: Som stolte indbyggere fra Mexico City, stiftede Salomon og Lucy Dabbah Stoffri Verden Mexico for at nå unge mennesker, før de kunne blive rekrutteret af narkokarteller. Dabbah’erne gjorde maksimal impact ved at uddanne næsten 5.000 lærere, som på sin side uddannede mere end 2,1 millioner elever. For at udbrede den uddannelse på tværs af generationer, gik Stoffri Verden sammen med undervisningsministeriet om at undervise i Sandheden om stoffer til alle elever i alle skoler og universiteter i delstaten Mexico.
 • Giselle Lima, Panama City, Panama: Efter at have gået op ad Scientology Broen til Fuldkommen Frihed blev Giselle Lima inspireret til at tage større ansvar for sit adopterede hjemland Panama. Følgelig bragte hun Kirkens humanitære kampagner ud over hele landet. Desuden etablerede Giselle ikke blot landets første Scientology Mission, der åbnede portene på vid gab til Broen for alle, men hun sikrede også fuld religiøs anerkendelse og skattefritagelse af Scientology i republikken Panama.
 • ET KIG MOD FREMTIDEN

  Som kronen på værket på den uforlignelige aften og dens hvirvelvindsgennemgang af de fire monumentale år, vendte Miscavige sig så mod en strålende og grænseløs fremtid, der præsenterede den kommende kirke-ekspansion i hele Scientologys verden. Den ekspansive fremtid omfatter 10 nye Ideelle faciliteter med indvielser, der nærmer sig hurtigt i de kommende dage, uger og måneder – idet den begynder med det samme i november, fortsætter gennem december, januar og ruller ud i hele 2024. Faktisk er omfanget af Kirkens vækst så stort, at båndene vil falde fra Europa til Afrika og på tværs af Nordamerika.

  EKSPANSION AF IAS HUMANITÆRE INITIATIVER

  IAS Global redning-seminaret, der mødtes lørdag morgen, havde kun ståpladser ledige, da medlemmer af IAS lærer om lanceringen af et nyt år med globale humanitære kampagner. Scientologister fra hele verden sluttede sig til IAS-sponserede kampagner for at bringe humanitære løsninger til deres lokalsamfund: Vejen til lykke, Stiftelsen for en Stoffri Verden, United for Menneskerettigheder, Citizens Commission on Human Rights og Scientology Frivillige Hjælpere.

  EN AFTEN MED ELEGANT ANERKENDELSE

  Lørdag aften kom det store telt til strålende live som venue for det årlige IAS Patrons Ball. Smoking-arrangementet anerkendte IAS-medlemmer fra 59 lande for deres vedvarende engagement for at fremme IAS’s humanitære bevægelse. Aftenen fik endnu større betydning, da næsten 5.000 Scientologister i de fire år siden det sidste Patrons Ball på Saint Hill blev Patrons af IAS – det højeste nogensinde.

  SAINT HILL VELGØRENHEDSKONCERT

  Weekenden med IAS-festligheder sluttede søndag aften med den 23. årlige Saint Hill Velgørenhedskoncert. Idet man fortsatte en tradition for filantropi på Saint Hill, der blev påbegyndt af L. Ron Hubbard, gik indtægterne fra eventen til lokale velgørenhedsorganisationer for at hjælpe dem med at opnå deres mål om at forbedre det større samfund. Blandt de fremmødte var repræsentanter og frivillige fra velgørenhedsorganisationer på tværs af East Grinstead og i Mid Sussex distriktet, inklusive dette års modtagere: Queen Victoria Hospital, East Grinstead Lions Club, Age UK, Access2Adventure og Crowborough Hospital. Blandt aftenens gæster var East Grinsteads borgmester og byrådsmedlemmer fra East Grinstead, Crawley, Tonbridge og Godalming.

  Velgørenhedskoncerten med den prisvindende skuespillerinde Jenna Elfman som vært, bød på et bredt udvalg af musikalske kunstnere og stilarter, fra Saint Hills egen – og Storbritanniens førende – jive- og swingband Jive Aces til den Academy Award- nominerede komponist og optrædende Mark Isham, så vel som den verdensberømte virtuose koncertpianist, den uforlignelige Cyprien Katsaris.


  IAS er den officielle medlemskabsorganisation for Scientology, der blev dannet i 1984. Den er åben for alle Scientologister fra alle lande og tæller nu medlemmer fra ikke mindre end 158 lande. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og Scientologister overalt i verden med henblik på at opnå de mål, som L. Ron Hubbard har sat for Scientology: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”