KØBENHAVN, DANMARK

SCIENTOLOGY KIRKEN IMØDEKOMMER DEN IGANGVÆRENDE EUROPÆISKE EKSPANSION MED ET RELIGIØST FRISTED I DET CENTRALE KØBENHAVN

12. NOVEMBER 2023

For at få plads til et rekordstort antal europæiske Scientologister, der rejser til København for at modtage avancerede religiøse servicer, indviede Scientology Kirken et helt nyt religiøst fristed i byens centrum.

Kirkens sæson med indvielser fortsatte med maner, da en stor menneskemængde fyldte Vesterbrogade, Københavns travle butiksgade, til indvielsen af det religiøse fristed Nordland.

Søndag den 12. november flokkedes Scientologister, der repræsenterer nationer over hele Europa, på Vesterbrogade, Københavns travle butiksgade, for at fejre indvielsen af det nye religiøse fristed Nordland.

Bare fem minutters gang fra den Ideelle Avancerede Organisation og Saint Hill Europa, tilbyder det rummelige 5-etagers Nordland en bekvem, kosmopolitisk og uforstyrret ramme for Scientologister, der kommer fra hele Europa for at deltage i Scientology uddannelse og auditering (åndelig vejledning).

”Hver organisation, der udgør vores europæiske hovedkvarter, er tilpasset til et enkelt formål: at hjælpe alle væsner fra Europa med at komme op ad Broen til de højeste tilstande af OT,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen, da han gav en forsmag på Nordland faciliteten ved IAS’s jubilæumsfejring 2023, der blev afholdt den 3. november i Sussex, England.

Nordland har til huse i en historisk neoklassisk bygning kun få minutter fra Københavns ikoniske Tivoli, verdens næstældste forlystelsespark. Bygningen, der oprindeligt blev bygget i 1889, er blevet fuldt bevaret af Kirken, herunder dens skifertag og murstens- og terrakotta-facade. Bygningens københavnske murstensgård blev også restaureret til dens oprindelige tilstand.

Det religiøse fristed består i alt af over 70 velindrettede værelser og har to spisesteder, der hver tilbyder et varieret udvalg til at tilfredsstille medlemmer fra omkring 30 lande. Café Natur tilbyder velsmagende snacks hele dagen for dem, der er på pauser fra Scientology rådgivning eller uddannelse, mens Restaurant Magnolia ligeledes tager sig af medlemmer, idet den tilbyder buffetkøkken og servering ved bordet.

Det nyligt indviede Nordland udgør det sidste element i færdiggørelsen af en helt Ideel søorg-base for Europa og et område med eksplosiv vækst for Kirken, herunder:

 • Indvielse af den Ideelle Avancerede Organisation og Saint Hill Europa og dets hjem fra 1887 i Københavns centrum. Den flersprogede organisation leverer de Avancerede Niveauer af Scientology Broen til Fuldkommen Frihed til Scientologister på tværs af kontinentet.
 • Indvielsen af den Ideelle Scientology Kirke Danmark – et restaureret 3.700 m² stort vartegn, der blev bygget i 1796. Bygningen på fem etager ligger ved byens fødested og kun få skridt fra Strøget, en af Europas længste gågader.
 • Åbningen af det 9.100 m² store Ideelle Kontinentale Forbindelseskontor, der huser de kirkelige ledelsesaktiviteter for alle sektorer af Scientology rundt om i Europa – fra den Avancerede Organisation, Kirker, Missioner og grupper til de vidtrækkende humanitære programmer, som Kirken sponserer.
 • Skabelse af et fuldt ud digitalt, on-demand trykkeri, New Era Publications, for at producere alle L. Ron Hubbards Dianetics og Scientology bøger til Kirker, Missioner og grupper over hele kontinentet.
 • Åbningen af en stor indkvarteringsfacilitet for Scientology ansatte. Det vidtstrakte kompleks ligger ved bredden af Køge Bugt ved Øresund.
 • Og fuldt ud restaurere Corona, der ligger i den gamle bydel i København, og som er den ideelle indkvartering for Kirkens ansatte.

 • Indvielsen følger kun en uge efter åbningen af en splinterny facilitet, der udelukkende er designet til religiøs vejledning og uddannelse af Kirkens ansatte i Storbritannien. Uddannelsescentret for medarbejdere ligger kun få skridt fra det berømte Saint Hill Manor, det historiske hjem for L. Ron Hubbard.

  Alt i alt, og under David Miscaviges dynamiske lederskab, har Scientology Kirken fejret en periode med uforlignelig vækst. Omkring 10 Ideelle faciliteter er klar til indvielse i de kommende måneder på tværs af Nordamerika, Afrika og Europa.

  For at se en komplet liste over nye Ideelle Scientology Kirker, besøg Scientology.dk/IdealChurches.