EAST GRINSTEAD I STORBRITANNIEN

IAS GALLA-WEEKEND FEJRER ET ÅR MED HUMANITÆR HJÆLP OG FREMSKRIDT

8. OKTOBER 2017

Den Internationale Forening af Scientologer (IAS), en stadig voksende styrke for godhed i det internationale humanitære samfund, samlede sig i East Grinstead i det sydlige England, i den første weekend i oktober for at anerkende et år med ekspansion og bedrifter.

De smalle gamle karetveje, der vender og drejer sig gennem de små landsbyer og gårde i West Sussex var fyldt med biler og busser på en fredag aften i det tidlige efterår, da tusinder af scientologer, gæster og venner strømmede ind på den velplejede grund på Saint Hill Manor – hjemsted for Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard.

Gennem åbninger mellem de kompakte hække og træer, der ligger langs disse veje, kunne besøgende se det fjerne omrids af det elegante Saint Hill – levende med lys i den bølgende horisont – der strålede som en fjern brand i det svindende efterårslys.

Efter Manors porte, igennem indgangene og ned langs den lange vej til pavillonen og The Great Hall, til en scene der er oprejst under et kæmpe telt, fyldte medlemmer af den Internationale Forening af Scientologer fra mere end 65 lande luften med forskellige sprog, idet de gik ind i arenaen med et formål – at fejre deres medmenneskelighed og hele menneskehedens.

Fejringen i 2017 var den 33. siden IAS blev grundlagt på Saint Hill i 1984 for at forene, fremme, støtte og beskytte verdens yngste og hurtigst voksende større religion. Medlemmer og gæster kom også for at hylde dem, der hjalp Kirken med at opnå et år med håb og bedrifter på vej mod Scientologys mål for et bedre liv for alle.

I løbet af to og en halv time afslørede David Miscavige, bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, den stigende hastighed for Kirkens ekspansion og dens humanitære mission, der blev afspejlet i aftenens forskellige historier og præsentationer.

”Ja, I er ankommet til IAS’ rige,” sagde David Miscavige, den kirkelige leder af Scientology religionen.

“Hvor alle ligheder med det fysiske univers er helt tilfældige ...

Hvor IAS-medlemmer fra hele Jorden, kommer ind og tager deres pladser: fra Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien og Oceanien, et hundrede byer i Europa og fra hele Storbritannien.

Fordi, og alt i alt, fejrer vi nu 147 lande med en IAS-tilstedeværelse ingen nogensinde vil glemme.”

Sådan skete det, at David Miscavige gav hvert hovedpunkt af den tilstedeværelse gennem 2 1/2 time, der var solidt pakket med energi. Aften betragtede ikke kun kongerigets humanitære initiativer fra højlandet til lavlandet på Jorden, men den fokuserede yderligere på ekspansionen af religionen selv i afsides områder, som aldrig før er set.

Den stigende hastighed af Kirkens ekspansion og dens humanitære missioner er også afspejlet i fortællingen af historier, der giver diverse udtryk for social velvilje fra samfundet. Hver historie er i sig selv en top-historie, men alt i alt udgør de en symfoni af humanitær hjælp, der strækker sig udover berømte IAS-sponserede initiativer. Det hele begyndte med beretninger om overgreb i den psykiske sundheds navn og den hurtige reformering forårsaget af Citizens Commission on Human Rights (CCHR).

Yderligere kampagner, der blev præsenteret, var: Stoffri Verden og en power-bevægelse, der driver Sandheden om Stoffer mod strømmen af stofmisbrug, United for Menneskerettigheder, som holder liv i flammen for Verdenserklæringen om Menneskerettigheder, Vejen til lykke, som forårsager moralsk genopbygning gennem dens 21 leveregler for et universelt levned, og bølgen af Frivillig Hjælper-støtte, der blev bragt til 22 større katastrofeområder blot i dette år, for ikke at nævne til folk over hele verden for at hjælpe med de utallige personlige problemer.

Eksempler på selve indflydelsen fra de initiativer, der blev nævnt under gennemgangen, omfattede:

  • Vejen til lykke-ambassadører rejste ind i ukortlagte territorier i Filippinerne og satte gang i en udbredt adoptering for at uddanne omkring 29.000 politibetjente i hæftets universelle moralske leveregler.
  • I Zambia, et land hvor overlevelse er et dag-til-dag foretagende, transformerede en anglikansk præst, der har skabt 70 Vejen til lykke-grupper, budskabet fra prædikestolen til en tidobling af produktivitet over en region på 129.000 km².
  • United for Menneskerettigheder oplyser og styrker 19.000 pakistanske studerende og som følge, laver de et udkast til og får vedtaget ”Beskyttelsen af kvinder mod voldshandling i Punjab” for at garantere deres rettigheder i al evighed.
  • 5.000 frivillige fra Stoffri Verden fører en kampagne, der blev lanceret ved Brasiliens olympiske lege, og hvor over 2 millioner Sandheden om Stoffer-hæfter blev uddelt i São Paulo og Rio de Janeiro.
  • Og Scientologys Frivillige Hjælpere krydser 320.800 km for at bringe liv og håb til næsten fire millioner mennesker, herunder dem der er hårdest ramt af naturlige og menneskeskabte katastrofer.

Mange flere historier blev afsløret, der blev ført an af stjernerne ved denne skinnende og dynamiske aften. Nemlig tre Friheds­medalje­vindere, som hver er indbegrebet af uophørlig fremgang mod religionens mål overalt for at skabe en fredelig, produktiv og kriminalitetsfri verden, hvor social retfærdighed hersker. Idet David Miscavige introducerede dem en efter en, var en etik med hensyn til deres arbejde, mod, vedholdenhed og engagement tydelig i deres historier:

  • I Storbritannien trådte Frihedsmedaljevinder Brian Daniels ud under CCHR’s banner for at tackle psykiatriske overgreb i landets psykiatriske hospitaler – påpegede psykiaternes uredelige embedsførelse i området og tvang dem til reformering. Han inspirerede yderligere til en række af nationale afsløringer om forbindelser mellem bevidsthedsforandrende stoffer og en stigning i børne selvmord, hvilket førte til et hidtil uset antal af ”advarselsmærkater” på psykofarmaka for permanent at beskytte britiske unge.
  • Fredsstifter og aktivist for menneskerettigheder, Tony Muhammad, skabte en Vejen til lykke-bevægelse i de indre byer i Los Angeles, verdenshovedstaden for bander, med 50 Peace Rides i 33 berygtede kvarterer, der resulterede i et 40 % fald i kriminalitet. Tony forsatte derefter med at bringe rivaliserende bander sammen for at få dem til at konfrontere volden mellem dem, hvilket skabte en våbenhvile og fredsaftaler mellem bitre banderivaler – Crips og Bloods.
  • Binod Sharma fra Nepal satte sit Frivillig Hjælper-hold i gang efter monster-jordskælvet i 2015 og bragte undsætning til 15.000 indbyggere i de første fem dage. Binod førte derefter sit hold til 101 ellers glemte katastroferamte landsbyer og distrikter og bragte i sidste ende hjælp til 4 millioner nepalesere. I kølvandet og for at bringe permanent hjælp, etablerede han desuden et Frivillig Hjælper-hovedkvarter og 169 grupper over hele landet.

Fredag aftens fejring tog til lørdag aften, da det store festtelt blev omdannet til det årlige Patrons Ball. Den imponerende underholdningsgalla og middag i selskabstøj holdes for at anerkende de IAS-medlemmer, der støtter det humanitære arbejde og de initiativer, der bliver hyldet i løbet af weekenden.

Specielt betydningsfuldt ved festlighederne over weekenden var den traditionelle velgørenhedskoncert på Saint Hill, hvor 1.500 lokale beboere deltog. Aftenen med musik og dans inkluderede donationer til fem lokale velgørenhedsorganisationer, så de kan udvide deres aktiviteter for at tjene lokalsamfundet og det hele i overensstemmelse med traditionen, L. Ron Hubbard startede i løbet af de år, han kaldte Saint Hill sit hjem.


IAS (den Internationale Forening af Scientologer), den officielle medlemsorganisation for Scientology, der er åben til scientologer fra alle lande, blev grundlagt i 1984. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology religionen og scientologer overalt i verden med henblik på at opnå de mål, som L. Ron Hubbard har sat for Scientology: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”