EAST GRINSTEAD, STORBRITANNIEN

30 ÅR MED IAS, DER HAR SKABT FORBEDRINGER I HELE VERDEN

17.-19. OKTOBER 2014

Det hele begyndte i 1984, en tid hvor Scientology kun fandtes i 39 nationer i verden. Tredive år senere kommer medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) fra 130 lande i hele Nordamerika, Sydamerika, Europa, Asien, Afrika og Australien, og det styrker kirkens position som den eneste verdensreligion, der er dukket op i det 20. århundrede, og som stadig klarer sig fint i det 21. århundrede.

Scientology Kirkens betydning som en stadigt voksende international styrke blev vist i en spændende 2 1/2-timers fejring den 17. oktober om aftenen på Saint Hill, Scientology-grundlæggeren L. Ron Hubbards historiske hjem. Omkring 7.500 af kirkens medlemmer fra hele verden samledes i Storbritannien for at markere 30-årsdagen for Den Internationale Forening af Scientologer i en enestående præsentation til ære for en bevægelse, hvis rækkevidde spænder over alle hjørner af kloden.

”I aften fejrer vi tre årtier med IAS og vores bedrifter, der alle var helt utænkelige for bare 30 år siden,” begyndte David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center. Han bemærkede, at Scientology er ”den eneste bevægelse, der overskrider alle nationale, kulturelle og demografiske barrierer ... og det er uden at medregne, hvad vi transcenderer i form af det fysiske univers’ rum og tid.”

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, ledede eventen, der i den grad kastede lys over IAS’ betydelige resultater i de første tre årtier og samtidig fremhævede tre enestående individer, der havde gjort sig fortjent til IAS-frihedsmedaljen for 2014 for deres utrættelige arbejde for Scientology og de IAS-sponserede humanitære kampagner. I et bredere perspektiv handlede det om Scientologys robuste og dynamiske arbejde i kampen mod stofmisbrug, overtrædelser af menneskerettighederne og svøben med psykiatrisk brutalitet i hele verden.

”I aften fejrer vi tre årtier med IAS og vores bedrifter, der alle var helt utænkelige for bare 30 år siden,” begyndte David Miscavige. Han bemærkede, at Scientology er ”den eneste bevægelse, der overskrider alle nationale, kulturelle og demografiske barrierer ... og det er uden at medregne, hvad vi transcenderer i form af det fysiske univers’ rum og tid.”

Men baseret på, hvad der skete i løbet af de næste to timer, virkede det virkelig som om, man havde overskredet grænserne for tid og rum, da det store bagkatalog over de resultater, der er blevet opnået bare i det forløbne år rullede over lærredet sammen med de ambitiøse planer for det kommende år.

Det omfatter den fortsatte udvidelse af vores kampagne for at befri verden for psykiatriske overgreb; et oplysningsprogram om stoffer, designet til at udrydde stofmisbrug i hele verden gennem Sandheden om stoffer-programmet; en kampagne for menneskerettigheder, der oplyser verdens befolkninger om Verdenserklæringen om Menneskerettighederne; Vejen til lykke-kampagen, hvis leveregler bidrager til at genoprette de mellemmenneskelige bånd og befolkningernes grundlæggende anstændighed; samt Scientologys Frivillige Hjælpere, der står vagt døgnet rundt og er klar til at yde hjælp til de udmattede og traumatiserede der, hvor der virkelig er behov for det. Alle kampagnens resultater blev præsenteret med en multi-etnisk og multi-kulturel vifte af betagende grafik og omfattende statistiske oplysninger.

Det førte til, at David Miscavige introducerede en monumental bedrift: et netværk af Ideelle Narconon-uddannelsescentre, der betjener hvert eneste kontinentale område. Denne perlerække af centre tjener til at hjælpe dem, der er fanget i et stofmisbrug, med at rehabilitere deres sind og kroppe. De er hver især elegant indrettede og placeret i områder med uberørt landlig skønhed. De omfatter lokaliteter i East Sussex, England; Ontario, Canada; Sjælland, Danmark; Mexico State, Mexico; New South Wales, Australien; Gauteng, Sydafrika; og endelig en herlig ejendom på en bakketop i det maleriske Ojai, Californien. Hver eneste af de faciliteter står som en kronjuvel, der tilbyder smukke udsigter og luksuriøse værelser, hvor man kan blive afgiftet og rehabiliteret.

Dernæst afslørede David Miscavige den kommende Ideelle Avancerede Organisation og kontinentale base for Australien og den asiatiske region. Idet den markerer en ny æra for Scientology på den sydlige halvkugle strækker centeret sig over 12.000 kvadratmeter og har udsigt til Sydneys Lane Cove National Park. Her vil scientologer fra Tasmanien til Tokyo krydse Broens højere niveauer til Fuldkommen Frihed.

IAS-frihedsmedaljevinderne, hvis tre præsentationer blev flettet ind i den øvrige event, bidrog kraftigt til aftenens pragt. Medaljen gives til scientologer, der fremmer formålet med IAS ved at hjælpe deres medmennesker, og dette års prismodtagere inkluderer:

  • Vlastimil Spalek, en tjekkisk ”cyclorunner,” der har rejst på kryds og tværs gennem sin nation på cykel og til fods, i spidsen for en Sandheden om stoffer-bevægelse med det formål at standse det eskalerende stofmisbrug i Tjekkiet. I sin takketale sagde Spalek: ”Jeg er meget stolt over at være en del af dette program og at hjælpe L. Ron Hubbard med at skabe en planet uden stoffer. Virkelig oplysning om stoffer tilhører alle. Alle aldre, alle samfundsklasser. Og ved at tilbyde det til dem skaber vi forståelse og evnen til at konfrontere.”
  • Maria Lara, der er en fortræffelig skuespillerinde fra Bogotá, Colombia, brugte energisk værdierne baseret på sund fornuft fra Vejen til lykke til at vække industrier og militærpersonale i fem nationer. I sin takketale understregede Lara dette: ”Da jeg fandt Scientology, fandt jeg den virkelige mening med at være kunstner. Den eneste grund til at have power på denne planet er at hjælpe.”
  • Kate Ceberano, den australske sangstjerne, der i tre årtier utrætteligt har været forkæmper for Scientology som en humanitær stemme for frihed. I forbindelse med at hun modtog sin Frihedsmedalje, fortalte hun publikum følgende: ”Det krævede hårdt arbejde at holde forestillingen i gang. Og dermed mener jeg tre generationer af min familie, der alle støttede IAS og vil forsætte med at gøre det, indtil samfundet har alle de nødvendige redskaber til skabe fornuft og en bedre kultur.”

Den følgende aften, den 18. oktober, var mere end 2.000 scientologer samlet til IAS Patrons Ball, et elegant arrangement i selskabstøj i det store telt, hvor de nyeste patrons blev anerkendt for deres store indsats for at fremme IAS’ humanitære bevægelse, der arbejder på at opnå Scientologys mål, at skabe en bedre verden.

_________________

Den Internationale Forening af Scientologer (IAS) er en medlemsorganisation, der blev grundlagt i 1984 og er åben for scientologer fra alle nationer. Formålet med IAS er at forene, fremme, støtte og beskytte Scientology og scientologer overalt i verden med henblik på at opnå Scientologys mål, der blev formuleret af L. Ron Hubbard. Disse mål er: ”En civilisation uden vanvid, uden kriminelle og uden krig, hvor duelige mennesker kan trives, og hæderlige mennesker kan have rettigheder, og hvor mennesket har frihed til at hæve sig til større højder.”