CLEARWATER, FLORIDA

FORT HARRISON FULDT UD RESTAURERET

14. MARTS 2009

Mere end 6.000 scientologer fra over 50 nationer fyldte gader og fortove i Fort Harrison Avenue den 14. marts 2009, da Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, David Miscavige, klippede båndet for Fort Harrison – det nyligt istandsatte vartegn i Clearwater, Florida.

”Hendes knogler var gode, hendes avl upåklagelig og hendes valg af bopæl kunne ikke have været mere passende: Clearwater, Florida,” begyndte David Miscavige, da han talte til de forsamlede. ”Da hun oprindeligt åbnede i 1926, kaldte de hende ’aristokraten blandt det sydlige Floridas hoteller’ og beskrev hende som et malerisk bygningsværk’ kendt af alle langs hele kysten og et midtpunkt for denne by samt det altid travle omdrejningspunkt for bryllups-receptioner, modeshows, bridge-te og Rotary Club-møder.

Desuden oplevede hun en ikke så ringe parade af skønånder. I 60’erne og 70’erne brugte baseball-holdet ’Phillies’ hende til indkvartering under deres forårstræning, og Duke Ellington, Count Basie og Buddy Rich har alle optrådt i vores balsal.”

”Grundidéen er den samme, som den har været i de sidste 80 år: Fort Harrison er og vil altid være et vartegn og et hjem for alle i Clearwater,” sagde David Miscavige, Scientology religionens kirkelige leder, inden snoren blev klippet over.
Dagen var så meget mere historisk, idet Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center, David Miscavige, holdt hovedtalen og klippede båndet, og dermed markerede han en ny æra for ”Clearwaters perle”.
David Miscaviges afsluttende bemærkninger udtrykte både dette øjebliks ånd og betydning:

”Pointen er den samme som i de sidste 80 år: Dette Fort Harrison er og vil altid være et vartegn og et hjem for hele Clearwater.”

Og dermed klippede han det 600 m lange røde bånd over, og det indvarslede en ny begyndelse for denne ”Grand Dame of the West Gulf Coast.”

Et monumentalt restaurationsprojekt

Den store indvielse af det religiøse fristed Fort Harrison blev kulminationen på 11 måneders og en million arbejdstimers restaurering. Alle 25.000 kvadratmeter af den 83-år gamle struktur blev afdækket ned til de bare bjælker og genopbygget indefra og ud.

Det 21. århundredes infrastruktur blev lempet ind i hendes ramme fra 1920’erne. Hvert eneste af de 200 værelser blev ombygget fra gulv til loft og energieffektive og mindre forurenende elektriske og mekaniske systemer blev installeret overalt.

Mere end 350 lokale håndværkere arbejdede på projektet, og de lagde 9.200 kvadratmeter tæppe, installerede 91.500 meter sanitære installationer og udlagde 160 km elektriske ledninger.

Restaurering af bygningens kendemærker begyndte i den elegante Grand Lobby, fra det oprindelige smedejern og messing-balustraderne til det karakteristiske skakternede marmorgulv og korintiske søjler belagt med gulddublé. Og oppe på toppen af Fort Harrison blev det legendariske Crystal Ballroom også restaureret til en betydeligt højere standard end sin oprindelige skønhed.

Samlingspunkt for lokalsamfundet

Fort Harrison har tjent som samlingspunkt for dette samfund siden 1920’erne og gør det fortsat i dag. Foruden de scientologer, der benytter sig af det religiøse fristeds overnatningsmuligheder, restauranter og faciliteter, mens de er i Clearwater for at modtage religiøs service, nyder lokalsamfundet i Clearwater som helhed også godt af Fort Harrison. Hundredvis fra hele Tampa Bay samles til åbent hus-brunch og lokale begivenheder såsom Sunscreen filmfestivals ”Broadway and Beyond”-koncert, Harlem Nights Jazz Festival og andre velgørenhedsarrangementer til fordel for kunsten i området. Sammenhold det med, at et dusin eller flere interesserede mennesker simpelthen kommer ind hver dag for at få en rundvisning – så er det klart, at Fort Harrison er – som det altid har været – et hjem for Clearwater.