RUSTENBURG, SYDAFRIKA

FRIHED FRA STOFMISBRUG KOMMER TIL AFRIKA I STRÅLENDE NYT NARCONON CENTER

30. DECEMBER, 2023

Idet vi direkte konfronterer Afrikas eskalerende narkokrise, åbner et spektakulært Kontinentalt Narconon rehabiliteringscenter sig i et privat, fredeligt og idyllisk miljø – et tidligere vildtreservat, der ligger på 210 hektarer af Afrikansk savanne. Åbningen blev muliggjort gennem generøse bidrag fra medlemmer af Den Internationale Forening af Scientologister.

Den 30. december, 2023, samledes 1.600 gæster sig på en solrig lørdag til den rørende Indvielsesceremoni i det Kontinentale Narconon Rehabiliterings- og Uddannelsescenter for Afrika. De kom fra nær og fjern for at hjælpe med at indvielsen af det betagende nye Narconon, og hørte fra lokale, regionale og nationale notabiliteter, der ikke alene roste den store og storslåede indretning, men også de livsforandrende mål der kan nås nu, hvor det mest avancerede kompleks er åbent.

Notabiliteter fra hele Sydafrika slutter sig til ABLE og Narconon-repræsentanter for at indvie det nye Kontinentale Narconon Afrika.

Genvinding af liv fra afhængighed kræver uforstyrrede omgivelser, og det nye Narconon sørger for, at det er på måder, som moderkontinentet kan gøre det på. De står ved foden af Magaliesberg-bjergene, hvor Narconon Afrika er omgivet af 210 hektarer savanne, hvor masser af giraffer, zebraer og en mangfoldighed af bukke frit løber omkring – alt sammen fantastisk set fra centrets udsigtsveranda, hvorfra der er panorama-udsigt over græssletterne nedenunder. Midt i rolige omgivelser og undere i naturen, omfatter det ekspansive campus 27 bygninger specielt udformet til levering af gennembrudsprogrammet til rehabilitering af stofmisbrugere, baseret på L. Ron Hubbards opdagelser og værker.

Det er lokaliseret i den nordvestlige del af byen Rustenburg, hvor det Kontinentale Narconon giver rolige omgivelser for rehabilitering mindre end to timer fra både Johannesburg og Pretoria. Desuden vil centret ikke bare huse dusinvis af studerende på programmet ad gangen, men vil også fungere som et uddannelsescenter for skabelsen af Narconon-faciliteter over hele kontinentet.

Dette forbløffende nye Narconon center vil således ekspandere et voksende verdensomspændende Narconon-netværk, der befrier personer fra misbrug af stoffer og andre medikamenter.

At besvare opfordringen til at få hjælp mod plagen af misbrug, var det tilbagevendende tema gennem den storslåede indvielse. Derfor kommer Narconon Afrika på et tidspunkt og sted, hvor det ikke har været mere behøvet.

En ud af fem voksne i Sydafrika bruger for tiden stoffer eller alkohol, som tilsammen skaber en total på 10 millioner afhængige mennesker. Af dem, der søger hjælp og gennemgår andre narkobehandlinger, får alt for mange tilbagefald og ender på afvænning igen et år senere, et problem embedsmænd fortsætter med at kæmpe med.

Blandt de fremtrædende personer og forandringsskabere, der stod til rådighed for dette engagement, var fru Nozibele Makanda, Statsleder for Kommunale Sundhedstjenester. Hun anerkendte den ”tredobbelte krise, der plager Sydafrika: fattigdom, arbejdsløshed og ulighed,” men sagde at den underliggende rod til alle tre var narkomani. Resultatet, sagde fru Makanda, er ”et vist niveau af hjælpeløshed i at håndtere afhængighed.”

”Men i dag kan jeg taknemmeligt sige, at vores råb om hjælp er besvaret med dette vidunderlige nye Narconon! Med Narconon tror jeg, at vi kan hjælpe vores unge mennesker med at indse deres potentiale uden nogen indblanding,” sagde hun og tilføjede, at med centrets dobbeltfunktion med at uddanne nye specialister i stofmisbrug, ”vil vi se en renæssance over hele vores samfund, og derfor har Narconon, gennem de liv, der snart vil blive reddet, magten til at give Afrika dets strålende potentiale tilbage!”

Hr. Eugene Ngoetjana, Generalsekretær for BRICS Sydafrika (International Sammenslutning), delte sit indtryk af det nye center, som ”et magisk sted fyldt med selvhjælpsredskaber og majestætiske udsigter over bjerge, der ser ud, som om de var hugget ud af guderne.”

”Dette nye center formidler håb, ukuelighed og den transformative styrke i rehabilitering, der inspirerer til varig forandring. Det bringer de værktøjer, der er nødvendige for at bekæmpe afhængighed. Narconon betyder færre stoffer, færre forbrydelser og færre penge i de forkerte hænder til at forlænge ondt i det uendelige. Og den er den mest kraftfulde katalysator for forandring, man kan forestille sig,” bekendtgjorde han til højlydt bifald.

Hr. Thamsanqa Maqubela, en internationalt anerkendt forsker, Adm. Direktør & Grundlægger af Sydafrikas Råd for Dimittender, fortalte publikummet, at i Afrika, ”er 60 procent af ungdommen arbejdsløse, og over 50 procent af universitetsuddannede kan ikke finde et job”.

”Studier viser, at gadens stoffer, alkohol og receptpligtige stoffer er mere fremherskende blandt de ledige. Jeg har set stoffer splitte grupper ad, hvilket efterlod folk i håbløshed og ødelagde deres fremtid,” sagde han. ”Og hele tiden følte jeg, at der ikke var noget, jeg kunne gøre. Det var, indtil jeg blev introduceret til et glimt af solskin og håb … Narconon.”

”Gennem denne livsreddende teknologi fra den højagtede L. Ron Hubbard, giver du magt til vores dimittender. I leder dem væk fra lidelse og flytter dem til højder af frihed, som man knap nok kan forestille sig. Mit hjerte er fyldt med glæde over den lyse fremtid, der kommer gennem dette nye Narconon Afrika.”

Fru Busisiwe Memela er CEO for det Sydafrikas Socialforsikringskontor, et nationalt agentur under den sydafrikanske regering, der har ordre til at tildele velfærds- og pensionsforsikring til sydafrikanske borgere.

”Igennem hele mit liv og arbejde med social udvikling og offentlig service,” sagde hun til publikum, ”har jeg observeret to kolde, hårde kendsgerninger. Et: Afhængighed ødelægger liv. Og to: Der er et stadig større behov for effektive løsninger. Vores samfund har brug for hjælp.

”Faktum er, i Narconon, ser jeg en stærk partner. En partner jeg kan arbejde sammen med for at bryde de usynlige barrierer for rehabilitering. Vi vil ændre vores land – gade for gade, og samfund efter samfund,” tilføjede fru Memela. ”Det er blevet sagt, at vi i den mørkeste himmel ser de klareste stjerner. Så i dag skinner hele Sydafrika klart.”

Den sidste taler, Biskop Thabo Mapela, Vicepræsident for Sydafrikas Kristne Kirkepræsteråd, opsummerede det håb dette nye rehabiliteringscenter for narkomaner giver Afrika. ”Jeg ser et yderst effektivt program, der giver Mennesket viden og styrke til at tage kontrol over sit liv. I tilvejebringer viden, der kan hjælpe med at bringe folk tilbage til Gud og vende samfundets moralske forfald.”

”Og nu med dette uberørte anlæg er det tydeligt at se, hvorfor man rehabiliterer liv som ingen andre i området med rehabilitering af stoffer,” udtrykte Biskop Mapela med stående bifald. ”Vores land og vores kontinent har brug for dette. Vores store leder Mandela sagde: ‘Frihed er ikke blot at kaste sine lænker, men at leve et liv der respekterer og fremmer andres frihed.’ Og det er det, jeg ser i dette nye Narconon center.”


Narconon fejrer over 50 år med at redde liv, med flotte centre i flere lande end noget andet program til rehabilitering af stofmisbrugere i verden, med et verdensomspændende netværk der strækker sig over seks kontinenter.

Narconon er unikt blandt programmer til rehabilitering af stofmisbrugere, fordi det tilbyder en stoffri, ikke-medicinsk tilbagetrækning for at stoppe afhængigheden. Narconons afgiftningsmetode er baseret på L. Ron Hubbards opdagelse, at rester af stoffer forbliver i kroppens fedtvæv længe efter brugen af stoffer. Denne gennembrudsproces frigør kroppen for disse giftige stoffer. Det er også enestående for programmet, at det behandler den fysiske og mentale smerte, der i første omgang fik personen til at vende sig mod stoffer, hvilket er med til at sikre, at han aldrig vender tilbage til stoffer igen.

I dag lever tusinder og atter tusinder af Narconon-dimittender stoffrie liv.


Det nye Kontinentale Narconon center i Sydafrika er nu blandt grundpillerne i et Narconon-netværk, anført af Narconon Arrowhead, det flagskib for rehabilitering af stofmisbrugere og internationalt uddannelsescenter i det sydøstlige Oklahoma, som repræsenterer verdens største anlæg af sin art. Netværket omfatter desuden det Kontinentale Narconon Europa ved den idylliske Arresø i Danmark; det Kontinentale Narconon for Latinamerika ved en historisk hacienda i Villa Victoria, Mexico; det Kontinentale Narconon Storbritannien, der ligger på et landsted i East Sussex; Narconon Suncoast omringet af 3 hektar rolig skovområde i Clearwater, Florida; et Narconon der tjener kunstnere og ledere på et gods på en bjergtop i Ojai, Californien; og Narconon Nepal i skyggen af Himalaya-toppunktet Hubbard’s Peak, navngivet til ære for L. Ron Hubbard.

For yderligere information, besøg narconon.org.