SKABELSEN AF ET MESTERVÆRK
SKULPTURER

De 62 skulpturer i Flag bygningens Grand Atrium afbilder Scientologyens grundlæggende anskuelser og udøvelser. Skabelsen af skulpturene er helt sin egen historie. Gennem et år og i 25.000 timer arbejdede kunstnerne på skulpturene. De blev støbt ved hjælp af en hundrede år gammel voksteknik – en proces med 15 trin som begynder med lermodeller i fuld størrelse, som går gennem gummi, voks og porcelænsstøbeformer, hvilket kulminerer i støbningen med smeltet bronze, der er varmet op til 1.250°C.

2 tons

bronze blev
brugt til at lave
62 skulpturer i
Flag bygningens atrium.
Efter støbeformen fjernes, bliver skulpturen samlet, svejset, sandblæst og poleret. Skulpturen får så en efterbehandling, der består af varm voks, der smeltes ind i bronzen, hvilket skaber en overflade, der holder for evigt. At sætte skulpturene op i atriumet tog 3 måneder.

TRAVERTIN

Den italienske travertin, der er brugt i Flag bygningen, var hentet fra et stenbrud i Italien og var præcist hugget ud af erfarne håndværkere. Massive blokke blev først skåret til plader og så til 35.000 individuelle fliser, som derefter blev lagt ud og tilpasset med hensyn til deres farve og linjeretning. Mere end 250.000 timer var brugt på bare at lave stenene.

653 tons

travertin


55.000

kvadratmeter
travertingulv

35.000

individuelle fliser
lagt

MOSAIK

Håndværkerne skabte en mosaik af titusinder af håndskårne sten til pladsen foran Flag bygningen. Flags bjergsymbol er afbildet i en 9 meter stor cirkelformet mosaik. Et af de største firmaer, der handler med sten, skabte denne mosaik, og det er en af de største, der er blevet lavet i nyere tider. Hver sten var lagt med hånden i paneler før den endelige installation.

OPHEJSNING AF KORSET

Ophejsningen af Scientology korset markerede et vigtigt trin i Flags historie og var et af de monumentale projekter, der skulle gøres for at konstruere den mest avancerede og ideelle Scientology bygning på Jorden. Installeringen af det næsten 7 meter høje kors krævede mange timer for at blive hejst til dets endelige position på toppen af Flag bygningens tårn 55 meter over gaden.

55

meter over
gaden

OPMÆRKSOMHED TIL DETALJER

Over 100 håndlavede stenmedaljoner er indsat i gulvene. Disse mesterværker er skabt ved brug af detaljerede tegninger og vandjet-teknologi, der muliggør et indlæg af poleret mørkt emperado-marmor og at tilpasse det perfekt – derved bliver Scientology symboler indbygget i bygningens design.

1.264

døre

150.000

meter af
ledningsrør installeret

240.000

løbende meter
konstruktionsmateriale
til væggene

2,5 millioner
arbejdstimer

for at bygge
Flag bygningen

TRÆGULVET

Kirkesalens gulv er lavet med omhyggeligt valgt endetræ, der er skåret i en 90° vinkel. Hvert stykke er 10 gange 10 cm og er lagt med træets åre opad, som skaber en meget smuk karakter og farve og er meget holdbart. Det tog 2 måneder at lægge gulvet.

ONYX-VINDUER

Atriumet og kirkesalen har begge vinduer, der er skabt af tyndtskåret onyx. Oprindeligt var det planlagt at være resinpaneler, men entreprenøren syntes at det skulle være onyxsten og fremskaffede selv stenene, som hans eget bidrag til dette arkitektoniske mesterværk.