David Miscavige: Ved roret i en tid med ekspansion

DAVID MISCAVIGE:
VED RORET I EN TID MED EKSPANSION

Med åbningen af en ny type kirker i større byer har Scientologi fordoblet sin størrelse inden for de sidste 5 år.

For at imødekomme den voldsomt stigende efterspørgsel efter Dianetik og Scientologi servicer og sociale programmer over hele verden og for at udnytte det 21. århundredes teknologiske fremskridt søsatte David Miscavige strategien med Ideelle Orger (forkortelse for ”organisationer”), der skulle omdanne alle Scientologi kirker til ideelle kirker og opnå det mål, som L. Ron Hubbard satte for scientologer – om en dag at skabe kirker, der var et fysisk udtryk for Scientologi teknologien, hvor man kunne hjælpe alle mennesker med at opnå åndelig frihed.

En ideel org er en kirke, der er bygget til at viderebringe alle Scientologi religionens servicer til dens medlemmer og til lokalsamfundet. Ordet ”Ideel” går på både de fysiske omgivelser og den type service, der gives til medlemmer og lokalsamfundet. Alle disse kirker har et omfattende informationscenter med multimedie-displays, der beskriver alle aspekter af Dianetik og Scientologi, grundlæggeren L. Ron Hubbard og kirkens sociale og opsøgende programmer.

Religiøse servicer leveres i æstetiske lokaler til kurser og åndelig vejledning, der er fri for forstyrrelser. Der findes også biblioteker, boghandler, film- og seminarlokaler og omfattende kirkesale til søndagssamlinger, bryllupper, navngivningsceremonier og andre møder for medlemmerne.

Fra 2003 til midten af 2010 er 22 ideelle kirker blevet åbnet, inklusive dem i verdens kulturelle hovedstæder – Spaniens nationale Scientologi kirke i Madrids forfatterkvarter; Scientologi kirken i New York lige ved siden af Times Square; Scientologi kirken i San Francisco, Californien, i den oprindelige historiske Transamerica-bygning; Scientologi kirken i London, England, der ligger i byens centrum, og Scientologi kirken i Berlin, Tyskland, tæt ved Brandenburger Tor.

12 nye kirker er blevet åbnet bare siden april 2009. I april indviede David Miscavige 3 ideelle kirker – i Malmø, Sverige; Dallas, Texas; og Nashville, Tennessee. I oktober 2009 indviede han Ideelle kirker i Rom og Washington, D.C., og i januar og februar 2010 åbnede han kirker i Québec og Las Vegas, mens han førte tilsyn med åbningen af Scientologi Kirkerne for Europa i Bruxelles. Og bare 2 måneder senere, i april 2010, stod han for åbningen af den nye kirke i Los Angeles. Mens han i juli 2010 klippede snoren for endnu 3 nye ideelle kirker: i Mexico City; Pasadena, Californien og Seattle, Washington.

Yderligere 60 kirker er i udformnings-, planlægnings- og konstruktionsfasen, som omfatter over 23.000 kvadratmeter under konstruktion i Tel Aviv, Twin Cities, Melbourne og Sidney.

Disse er Scientologis ideelle kirker, der er udformet til at præsentere Scientologis visdom for mange millioner over hele verden.