MMK – rundt om i verden

MMK
RUNDT OM I VERDEN

Åbningen af det nye museum Psykiatri: Dødens håndværk i MMK’s internationale hovedkvarter markerede starten på en verdensomspændende kampagne for at bringe psykiatrien ind under loven og få ryddet op i hele området. Udstillingens dokumentarfilm er nøglen i budskabet. Den kan ses mange steder og fås på dvd. Formålet er at øge offentlighedens bevidsthed om de overgreb, der finder sted inden for psykiatrien, og derved inspirere borgerne til at gribe ind.

MMK’s rejseudstillinger fremviser de barske realiteter om psykiatriske overgreb for mange tusinder hvert år. Resultatet – og det er en del af kampagnernes succes – er, at flere og flere melder sig under fanerne og bliver medlem af MMK.

MMK og dens korps af aktivister overalt i verden har taget ansvar for at få vedtaget love, der forbyder ufrivillig indlæggelse, brug af brutal chokbehandling og den udbredte tvangsmedicinering. Desuden er tusinder af psykiatere endt i fængsel og psykiatriske institutioner nedlagt, hvilket har reddet millioner af menneskers liv.

Citizen's Commision on Human Rights