LOS ANGELES, CALIFORNIEN

LOS ANGELES KLIPPER SNOREN FOR EN NY IDEEL SCIENTOLOGI KIRKE

Verdens første Scientologi kirke, der blev stiftet i 1954, var med i det globale katalog over ideelle Scientologi kirker den 24. april 2010. Seks tusind medlemmer, gæster og embedsmænd fra Los Angeles-området var på plads, da David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientologi religionen, forrettede ceremonien for den nye kirke.

David Miscavige, Bestyrelsesformanden for Religious Technology Center og den kirkelige leder af Scientologi religionen, indviede den nye Scientologi kirke i Los Angeles den 24. april 2010 i overværelse af repræsentanter fra byen, amtet og staten samt 6.000 scientologer og deres gæster.

Ceremonien markerede fuldbyrdelsen af et fuldstændigt nyt design og tilsvarende renovering af kirkens 6.000 m² store ejendom på hjørnet af Sunset Boulevard og L. Ron Hubbard Way. Bygningen er nu helt omdannet til en Ideel Scientologi kirke, som ikke blot tjener hele samfundet, men også udgør et uddannelsescenter for kirkeledere og medarbejdere fra hele verden.

David Miscavige beskrev dette øjebliks betydning, da han sagde: ”Denne dag markerer en milepæl i vores verdensomspændende korstog for at yde hjælp til hele verden – således at der en dag ikke vil findes nogen kriminalitet, ingen krig, ingen sindssyge, en verden hvor Mennesket er frit til at stige til større højder.”

David Miscavige beskrev byen Los Angeles’ betydning for scientologer med disse ord: ”Det er den by, hvor den første Scientologi kirke blev stiftet i 1954. Men ud over det er det den by, der har den største koncentration af scientologer i verden.”

Også Karen Bass, der er forhenværende formand for Californiens parlament, gjorde øjeblikket mindeværdigt: ”Som embedsmand prøver jeg at gøre alt, hvad der står i min magt for at slå lyd for dem, der ikke kan tale deres egen sag, og at sikre, at alle bliver hørt. Men gennem oplysning om menneskerettigheder giver vi alle mulighed for at give udtryk for deres mening og blive hørt. Jeg ved, at Scientologi kirken har gjort en forskel, for jeres trosbekendelse er universel, og den er relevant for alle mennesker overalt.”

Los Angeles Countys sherif, Lee Baca, anerkendte kirkens og dens medlemmers handlinger: ”Jeg har altid kunnet regne med jeres hjælp til at nå mit mål, som er et sikrere Los Angeles County. Især er jeres narkooplysning altafgørende for sikkerheden i vores skoler og nabolag. Det er derfor, vi har uddannet et korps af vore egne medarbejdere i brugen af jeres fantastiske program, og jeg vil gerne takke jer alle sammen for alt, hvad I gør for at hjælpe mig med at udføre mit job – i dag er kriminaliteten i Los Angeles nemlig den laveste i de sidste 40 år.”

Medlem af Los Angeles’ byråd og forkæmper for fredning af historiske bygninger, Paul Koretz, talte om den rolle kirken spiller for genfødslen af Hollywood: ”Vi er mange i byen, der længe har haft en drøm for Hollywood. Nemlig at denne del af byen ville rejse sig fra asken og genopstå som en Fugl Føniks efter årtier med nedgang. Vi havde brug for at skabe forandringer i Hollywood ved at indgyde området nyt kulturelt liv, som så ville sprede sig ud til resten af byen. Hvad vi er vidne til i dag er essensen af denne forvandling i Hollywood. For hvis der nogensinde fandtes et eksempel på at gøre dette til vore drømmes by, er det Scientologi kirken ... Ved at renovere dette vartegn har I oversteget alle vores forventninger til det nye Hollywood.”

Dette var tidligere en funktionel bygning – en tilbygning til hospitalet Cedars of Libanon i art deco-stil, som blev bygget i 1928 og blev tegnet af Claud Beelman; den gennemgribende genopbygning begyndte i november 2009 og omfatter nye vægge, helt nye lofter og overfladebehandling samt møbler fremstillet internt i kirkens højteknologiske snedkeri med importeret træ og marmor fra Italien.

Foruden en stor kirkesal findes der mange enestående elementer, herunder et omfattende informationscenter med 20 multimedie-skærme til at give svar på spørgsmålet: ”Hvad er Scientologi?” Den nye kirke indeholder desuden et bibliotek, mødelokaler, filmrum, lokaler til de frivilliges mange sociale og samfundsmæssige programmer og projekter, kursuslokaler med plads til over 480 og 35 rum, der er specielt indrettet til religionens personlige åndelige vejledning.

Los Angeles og omegn er hjemsted for religionens moderkirke, Church of Scientology International, og Bridge Publications, som udgiver og formidler L. Ron Hubbards bøger og indspillede foredrag til hele Nordamerika. Der er over 8.500 Scientologi kirker, missioner og grupper i verden i 165 lande.