OM PROGRAMMET

NARCONONS
FØRSTE TRIN-PROGRAM

Narconons Første Trin-program er lige præcis, hvad navnet siger – ”første trin” på vej mod at hjælpe en person til at lægge et misbrug bag sig.

Narconons Første Trin-medarbejdere er aktive i deres lokalområde og giver workshops om stoffer eller laver events, som får børn og unge ud af farezonen og væk fra stoffer.

Første Trin-programmet hjælper en person med at komme over de abstinenssymptomer, som forekommer efter lang tids stofmisbrug. Abstinenssymptomerne kommer, fordi kroppen mangler livsvigtige vitaminer og mineraler og ikke så meget på grund af selve stofferne.

På Narconons Første Trin-program deltager brugeren frivilligt i en praktisk workshop sammen med en hjælpsom person fra familien eller vennekredsen. På workshoppen, som varer en til to dage, lærer brugeren noget om særlig ernæring og koststilskud, specielle kommunikationsøvelser og andre værktøjer, som mindsker abstinenssmerterne under forløbet. Med støtte fra en ven eller et familiemedlem kommer de frivilligt ud af misbruget i det tempo, der virker for dem.

Uanset hvor Første Trin-programmet gennemføres, er resultaterne forbløffende gode, og mange falder ikke tilbage til et misbrug af stoffer eller alkohol igen.

En anden mulighed er, at en misbruger selv anskaffer sig Narconons Første Trin-manual og lærer sig at anvende programmet med hjælp fra et familiemedlem.

”Min ene søn har været clean i næsten fem måneder nu, og min anden søn i omkring tre. Mine drenge føler sig bedre tilpas, end de har gjort i årevis, og de ser langt bedre ud. De har begge kontrol over deres liv og ser fremad i tilværelsen. Det er fantastisk at se ind i deres klare øjne, som også har fået glimtet tilbage!” – Forælder til personer, der er færdige med Første Trin-programmet

For mig virkede ”Narconons Første Trin-program. Jeg har det bedre og har et helt nyt syn på, hvordan livet burde leves. Jeg oplever respekt og tillid – noget ingen, heller ikke jeg selv, har vist mig i lang tid. Jeg ser frem til, at jeg i fremtiden kan hjælpe andre med at komme gennem programmet.” – Person, der er færdig med Første Trin-programmet