VEJEN TIL LYKKE: Genopretter det menneskelige fællesskab

VEJEN TIL LYKKE:
GENOPRETTER DET MENNESKELIGE FÆLLESSKAB

Vejen til lykke indeholder 21 leveregler, der hver især bygger på det faktum, at ens overlevelse er afhængig af alle andres overlevelse – og uden andres overlevelse er glæde og lykke uden for rækkevidde.

I de årtier, der er gået, siden Vejen til lykke blev skrevet, er omkring 85 millioner eksemplarer af hæftet givet videre fra person til person, og de har givet inspiration til en bevægelse, hvis lige denne verden aldrig har set magen til. Men set i lyset af alle de andre ting, som hæftet kunne udrette, tog David Miscavige i 2003 initiativ til at etablere den internationale Vejen til lykke-stiftelses hovedkontor i Glendale, Californien.

Her kan alle lige fra undervisere og pædagoger til virksomhedsledere og lovgivere mødes og lære at anvende Vejen til lykke til gavn for deres lokalsamfund, arbejdspladser og lande. For at imødekomme den konstant stigende efterspørgsel er det muligt på hovedkontorets faciliteter at trykke hæftet i oplag af enhver størrelse på 95 sprog.

For at visualisere hæftets leveregler gik Scientologi kirken ind som sponsor for både produktionen og udsendelsen på tv af en serie public service-meddelelser, der matcher levereglerne. Disse videoer bliver præsenteret i hæftets ånd. Det er en vejviser til et lykkeligere liv, hvor værdier som omsorg og hjælpsomhed, som alle i et civiliseret samfund værdsætter, står tydeligt frem. Yderligere er der internationalt udgivet en lærervejledning og forskelligt pædagogisk materiale til at supplere informations-videoerne i undervisningssammenhæng, og de er til rådighed ved henvendelse.

Efterfølgende er der indspillet en helaftensfilm baseret på det uforkortede Vejen til lykke-hæfte. Ved at skildre alle 21 leveregler i en spillefilm, bliver forskrifterne levende og kan således tydeligt formidle meningen med hæftet og den vitale betydning, moral har for ikke blot ens eget liv, men i lige så høj grad for andres omkring én.

I dag bliver de 21 public service-meddelelser med hver sin leveregel fra Vejen til lykke vist dagligt en lang række steder lige fra bybusserne i Chicago og ved rugbykampe på Samoa til mellemamerikanske supermarkeder og på tv-stationer overalt i verden.

Et internationalt netværk af frivillige og bidragsydere til Vejen til lykke-stiftelsen findes nu i 135 lande. Hertil kommer, at repræsentanter fra grupper, der har til formål at forbedre de moralske standarder, fortsætter med at bruge hæftet på deres egen måde.

Organisationer og enkeltpersoner så forskellige som Honduras’ nationalpoliti, generalsekretæren for Røde Kors på Filippinerne og ordføreren i Californiens kongres i spørgsmål om racelighed distribuerer nu eksemplarer af hæftet med omslag udformet efter ønske. For at give yderligere et eksempel på hæftets rækkevidde bruger Colombias nationalpoliti Vejen til lykke i uddannelsen af hele politistyrken, og de uddeler hæftet vidt og bredt til borgerne i Colombia.