NARCONON: Redder liv gennem rehabilitering af stofmisbrugere og forebyggende virksomhed

NARCONON: REDDER LIV GENNEM
REHABILITERING AF STOFMISBRUGERE OG FOREBYGGENDE VIRKSOMHED

Verdensomspændende stofmisbrug har ført til, hvad der uomtvisteligt kan beskrives som en verden, der drukner i blod og menneskelig lidelse. 

Som et svar på dette findes Narconon, der er et program til rehabilitering af stofmisbrugere og forebyggende virksomhed, som blev grundlagt i 1966 baseret på L. Ron Hubbards opdagelser.

Narconon-programmet behandler ikke alene den mentale og fysiske svækkelse, der er fremskyndet af stofmisbrug, men det tager også fat på alle grundene til, at en person i det hele taget begynder på stoffer.

Af denne grund er Narconons helbredelsesprocent ikke alene verdens højeste, men den er fire gange større end det internationale gennemsnit. Men med et stofmisbrug, der nu ødelægger 200 millioner menneskeliv verden over, skal kampen for udryddelse af misbruget også omfatte forebyggelse. Med det formål udfører Narconons studerende og frivillige et af de mest effektive narko-oplysningsprogrammer i verden. Indtil nu har programmet forsynet mere end 18 millioner unge mennesker med kendsgerningerne om stofmisbrug.

For at støtte denne strategi om at gøre Narconon-programmet tilgængeligt for stadig flere mennesker, har scientologer sponseret etableringen af Narconon Arrowhead. Denne institution blev etableret i 2001 som et flagskib for Narconon-netværket. Den er beliggende midt i et skovområde på 87 hektar på bredden af Lake Eufaula i det sydøstlige Oklahoma. Ud over at være verdens største rehabiliteringshjem af sin art tjener Narconon Arrowhead også som et internationalt uddannelsescenter for narko-rehabiliteringsspecialister. Siden det åbnede sine døre, har det uddannet specialister fra 13 lande og 43 amerikanske stater.

I slutningen af dette århundredes første årti omfattede Narconons verdensomspændende netværk til rehabilitering af stofmisbrugere og forebyggende virksomhed 190 centre og grupper i 47 lande – dobbelt så mange som i det foregående årti.